Het geluk is het paard van de boer: hij zocht het en hij zat er op - Jan Vercammen

Equitom Paardenkliniek Lummen

Op 4 mei 2014 opent Tom Mariën officieel zijn nieuwe paardenkliniek Equitom, in het Limburgse Lummen. De paardenkliniek is supermodern uitgerust, de combinatie van de apparatuur en de faciliteiten vormen een unicum in Europa. Equitom vestigt zich niet toevallig in Lummen.  Limburg is immers het centrum van de Belgische paardenwereld. De centrale ligging vlak bij het Klaverblad maakt de kliniek vanuit heel Europa makkelijk bereikbaar.

 

Deze nieuwe paardenkliniek is uniek in Europa. Ze is met bijzondere aandacht voor duurzaamheid gebouwd en uitgerust met de modernste technologie. Ze omvat 2 operatiezalen, 3 ontwaakkamers, 5 intensive-care boxen, 55 hospitalisatieboxen, een verzorgingskamer met een paardendouche en solarium. De kliniek beschikt over een eigen uitgebreide medische beeldvormingseenheid met: MRI, CT-scan, botscan, echografie en radiografie.

Naast zijn deskundigheid op chirurgisch vlak is Tom Mariën pionier in stamceltherapie. De paardenkliniek heeft een eigen stamcellabo. Samen met een wetenschapper ontwikkelde Tom verschillende soorten stamcellen waardoor de aanmaak van bijvoorbeeld nieuwe kraakbeencellen mogelijk werd en de genezing van paarden versnelt. Artrose is een groot probleem bij paarden, maar omdat protheses geen optie zijn, zijn we al tien jaar bezig met onderzoek en ontwikkeling van producten tegen artrose.