Men kan beter vertrouwen op een paard zonder teugel dan op een man zonder oordeel - Theofrastos

Paardenrassen

Amerikaans Draver

DraverEen draver is een paard dat maar voor één doel gefok wordt: zo hard mogelijk draven voor de sulky. Ook als rijpaard zijn ze populair.
De Amerikaanse Draver is afkomstig uit de Verenigde Staten.  Andere varianten zijn de Franse Draver, Orlovdraver, Metisdraver en Töltende Draver.

Beschrijving

Amerikaanse Dravers hebben een stokmaat van 1.58meter.  Deze paarden zijn robuust gebouw.  Ze hebben een onedel hoofd, lange oren en grote beweeglijke neusgaten.  De hals is middelgroot, de schouders zijn krachtig en mooi in verhouding met de hals.  Amerikaanse Dravers hebben meestal kleine sterke voorbenen en langere achterbenen, de achterhand is krachtig en een brede borst. Omdat ze allemaal erg snel moeten zijn wordt er bij het fokken heel streng geselecteerd. De afwijkingen aan hart, longen of de botten kunnen een paard ongeschikt maken voor draven.  
Er zijn verschillende soorten dravers.  De sprinters zijn zwaarder en gespierder. De langeafstandsdravers zijn peziger en lichter.
De Amerikaanse Draver komt voor in effen kleuren:

  • vos
  • vaal
  • zwart
  • donkerbruin

Schimmels zijn uiterst zeldzaam maar komen wel voor

Karakter

De Amerikaanse Draver beschikt over een groot uithoudingsvermogen en een grote snelheid. Het heeft een moedig, actief en volhardend temperament en een dapper karakter. De Amerikaanse Draver heeft het vermogen een enorme snelheid te ontwikkelen.

Gebruik

De Amerikaanse Draver wordt voornamelijk gebruikt in de drafsport, maar is ook geschikt voor tuig- en renpaard. Dit ras heeft een grote rol gespeeld bij de verbetering van buitenlandse rassen.


paardenrassen2.jpgpaardenrassen_draver1.jpgpaardenrassen_draver10.jpgpaardenrassen_draver11.jpgpaardenrassen_draver12.jpgpaardenrassen_draver2.jpgpaardenrassen_draver4.jpgpaardenrassen_draver5.jpgpaardenrassen_draver6.jpgpaardenrassen_draver7.jpgpaardenrassen_draver8.jpgpaardenrassen_draver9.jpg