Ik spreek Spaans tegen God, Italiaans tegen de vrouwen, Frans tegen mannen en Duits tegen mijn paard - Karel V

Paardenrassen

Shetlander of Shetlandpony

shetlanderDe Shetland pony is afkomstig van de Shetland eilanden gelegen ten noorden van Schotland.
Het is het op één na kleinste ras pony's. De Shetlander werd vroeger gebruikt als pak-, tuig- en rijpony. Daarnaast fungeerden de Shetlanders ook als rij- en trekdier. De Shetlander is enorm taai, bestendig tegen een ruig klimaat, stapzeker leeft lang. Ze zijn rustig, vriendelijk, intelligent en leren gemakkelijk. Daarom worden Shetlanders momenteel dikwijls gebruikt als kinderpony en huisdier.

 

Beschrijving

De stokmaat van een Shetland pony is 1.02m-1.10m.
De oren van de Shetlander zijn zeer klein, zodat er niet te veel warmte verloren gaat. Het hoofd mag niet te groot zijn en moet een recht of concaaf profiel hebben. Het lichaam is gerond met een korte en enigszins holle rug. De Shetlander heeft een dikke, lange maantop en staart en dikke manen. De benen zijn kort en sterk. Rond de vetlokken bevindt zich langere beharing. De hals is kort, zwaar en sterk.  Alle kleuren zijn toegestaan maar niet gevlekt.


Optomen.jpgPaardenVeulen.jpgpaarden_pony.jpgPaarden_Ponys.jpgpaardrijden2.jpgpaard_veulen.jpgPony.jpgShetlandPony.jpgveulen.jpgveulen2.jpgveulen3.jpgzadel.jpg