Het paard en de koe leefden als kat en hond - L. Verbeeck

Paardenrassen

Hannoveraan

paardenrassenEen Hannoveraan is afkomstig uit Hannover in Duitsland. Dit paardenras behoord tot de beste sportpaarden ter wereld. De Hannoveraan behoort tot de een van de succesvolste dressuur- en springpaarden. Het is een ideaal rij- en sportpaard dat kan worden gebruikt in alle disciplines van de paardensport.

De Hannoveraan heeft een erg goedaardig en eerlijk karakter, met een meestal nog rustiger temperament. Het ras staat bekend om zijn betrouwbaarheid. 

 

Beschrijving

Hannoveranen zijn grote en imposante paarden. De stokmaat van de Hannoveraan ligt meestal tussen de 1.60 meter en de 1.75 meter hoog. Ze hebben een niet heel erg edel hoofd, maar wel een erg sympathieke uitstraling. De hals is lang en gespierd, evenals de rug. De schouder is schuin. Het paard heeft veel massa en is lang en breed. Ze hebben een stevige botstructuur en krachtige benen met sterke droge gewrichten. Soms ietwat kleine voeten. De staart is hoog ingeplant en wordt hoog gedragen. De meest voorkomende kleuren bij Hannoveranen  zijn vos en bruin, maar zwart en schimmel komen ook voor.
Hannoveranen hebben een lange stap, een energieke draf en een veerkrachtige galop. Alle gangen zijn erg ruim en er is weinig knieactie. Ook hebben ze een uitstekend springvermogen.  Alle Hannoveranen krijgen bij opname in het stamboek een bepaald brandmerk.  Dit brandmerk wordt op de linkerbil van het paard gezet. Aan het brandmerk is te zien dat het om een echte Hannoveraan gaat en dat hij is opgenomen in het stamboek.


paardenrassen7.jpgpaardenrassen9.jpgpaardenstal.jpgPaardenVrienden.jpgpaardenwereld.be_ponyrijden.jpgpaardenwereld.jpgPaardenwereld9.jpgpaardrijden.jpgpaardrijden2.jpgPaardrijden4.jpgPaardrijdenZee.jpgspringpaarden.jpg