Vertrouw dat paard niet, Trojanen. Wat het ook mag zijn, ik vrees de Grieken zelfs als ze geschenken geven - Vergilius

Paardenrassen

Tinker

paardenrassen De Tinker komt oorspronkelijk uit Ierland en Engeland. De Tinkers waren paarden van rondtrekkende zigeuners. Vanwege hun bonte aftekeningen zijn de Tinkers goed herkenbaar. De Tinker wordt nu voornamelijk gebruikt als recreatiepaard.  De Tinker is goed te gebruiken in de sport. 
De Tinker is een rustige paard met een goed karakter en is eerlijk en slim.  Soms kunnen ze een tikkeltje eigenwijs zijn.  Tinkers zijn nieuwsgierig en dapper en hebben een goed uithoudingsvermogen. Er zijn Tinkers die hoog dresuur rijden, en ook veel die goed springen.

 

Beschrijving

De Tinker is meestal een bont paard maar er zijn ook effen Tinkers. Bont betekent dat het paard meerdere kleuren heeft. Meestal zijn de kleuren wit met bruin en/of zwart. De Tinker heeft een schofthoogte van ongeveer 1.50 m. Als een Tinker 3 jaar is, moet hij minimaal 1.35 m. zijn. Tijdens de winter heeft de Tinker een dikke vacht. Die dikke vacht beschermt tegen kou en de lange haren zorgen voor vlot aflopen van regenwater. In de zomer is de vacht kort en glanst. De manen en staart zijn altijd lang, krullend of recht. De Tinker heeft lange sokken, dat zijn lange haren aan de onderkant van de benen, net onder de knieën, en boven de hoeven.


Ijslanders2.jpgPaardenRuiter.jpgPaardenRuiter2.jpgpaardenstal.jpgpaardenstal1.jpgpaardenstal2.jpgpaardenwereld.jpgpaardenwereld1.jpgpaardenwereld10.jpgPaardenwereld4.jpgPaardenwereld9.jpgPaardrijdenZee.jpg