Het paard is het belangrijkste deel van de ruiter - Jean Giraudoux

 

Paardenrassen

Welsh Pony

paardenrassen_welsh De Welsh Pony is een heel oud ras en is afkomstig van Wales (Groot-Brittanië). De Welsh is intelligent, leergierig en heeft een groot uithoudingsvermogen. Deze pony's zijn zeer veelzijdig. Ze kunnen fungeren als eerste rijpony maar je kan ze ook gebruiken in de topsport. Ze worden onder andere ingezet bij dressuur of jumping.

Beschrijving

De stokmaat van een Wesh Pony varieert tussen 1.20m en 1.34m.

Welsh pony's hebben een klein, edel hoofd met fijn gespitste oren. De ogen zijn groot en liggen een beetje buiten de oogkassen. De nek moet lang genoeg zijn en moet mooi, sierlijk gedragen worden met een schuine schouder die zichtbaar in de schoft overgaat. De benen van de Welsh pony moeten vierkant gesteld zijn met ronde, harde hoeven. De beweging van de pony moeten sierlijk, vlot en vrij zijn met een goede buiging in de spronggewrichten. Alle kleuren worden toegestaan behalve bont.


dresseren.jpgIjslander2.jpgjockey.jpgpaardenkoers.jpgpaardenras.jpgpaardenstal2.jpgPaardenVeulen.jpgpaardenwereld10.jpgpaarden_pony.jpgPaarden_Ponys.jpgstallen1.jpgvoeding.jpg