Men kan beter vertrouwen op een paard zonder teugel dan op een man zonder oordeel - Theofrastos

Paardenrassen

New Forest

paardenrassenNew Forest is een ponyras dat zijn oorsprong vindt op de Britse eilanden. Het ras dankt zijn naam aan een natuurreservaat gelegen in zuid-west Engeland. De New Forest is een zeer goede kinderpony en heeft een rustig, betrouwbaar temperament, vriendelijk goed karakter en een zeer goed uithoudingsvermogen. De pony draagt op hoog niveau goed mee in zowel dressuur, springen ... New Foresters worden zelfs gebruikt in de western sport, polo wedstrijden en in de gehandicapten sport.

 

Beschrijving

De New Forest pony heeft een stokmaat tussen 1.25m en 1.47 m.  Bij 1.47m spreekt men niet meer van een pony maar een kleine paard.  Het hoofd van een New Forest pony doet Arabisch aan met expressieve doen en grote neusgaten. De pony heeft een gespierde hals, korte en compacte rug, uitmuntende schouders, gespierde achterhand, tamelijk fijne benen en goede hoeven. De stap en draf zijn niet bijzonder, maar de pony galoppeert en springt goed.

De New Forest pony komt voor in bruin of donkerbruin, alle kleuren zijn toegestaan, behalve bont.


paardengedrag.jpgpaardengedrag2.jpgpaardenrassen7.jpgpaardenrassen9.jpgpaardenstal.jpgpaardenwereld.be_ponyrijden.jpgpaardenwereld.jpgpaardenwereld1.jpgPaarden_Ponys.jpgveulen3.jpgvoeding.jpgzadel.jpg