Het paard en de koe leefden als kat en hond - L. Verbeeck

Paardenrassen

Haflinger

paardenras_HaflingerDe Haflinger is een raspaard. Haflingers komen van oorsprong uit Zuid-Tirol en  werden meestal gebruikt als trek- en lastpaarden in de bergen.
De Haflinger kan op verschillende veel onderdelen binnen de paardensport ingezet worden: dressuur, westernrijden aangespannen vrijheidsdressuur enz.

 

 

 

Beschrijving

De Haflinger is een middelgroot paard.  De stokmaat varieert van 1.35-1.55 m.  Het heeft blonde manen en staart.
De kleur van de Haflinger is meestal vos. Alle tinten zijn toegelaten van melkvos tot koolvos, maar met weinig wit aan de benen. Manen en staart van de Haflinger moeten blond of grijs zijn. Ze moeten bij voorkeur dubbele manen hebben.
De Haflinger is een werklustig paard met veel kracht, uithoudingsvermogen, intelligentie.  De Haflinger is sober in onderhoud, dat wil zeggen, ze kunnen nagenoeg de hele winter en zomer buiten blijven en hebben minder voer nodig dan een paard dat 'hoog in het bloed staat'.


Optomen.jpgOptomen2.jpgPaardenaanZee.jpgPaardenKoets.jpgpaardenrassen2.jpgpaardenrassen3.jpgpaardenvoeding10.jpgpaardenvoeding11.jpgpaardenvoeding12.jpgPaardenvoeding2.jpgPaardenvoeding3.jpgPaardenvoeding4.jpg