In de betere western is de hoofdrolspeler intelligenter dan zijn paard - Bob Hope

Paardenrassen

Lippizaner

LippizanerDe Lippizaner is internationaal bekent al Lipizzaner. De Lipizzaner schimmel gewoonlijk geassocieerd wordt met de Spaanse Rijschool in Wenen.  Het ras wordt overal in het voormalige Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk gefokt.  De Lippizaner is behendig en atletisch, en door heeft een rustig temperament. De Lippizaner is een intelligent en leergierig paard, dat bovendien uitzonderlijk braaf is.

 

 

Beschrijving

De Lippizaner is vaak schimmel wit.  Het hoofd is uitdrukkingsvol en regelmatig met een ramsneus (aflopend profiel in de neus). De stokmaat is tussen de 1,50 en 1,60 m. De hals van de Lipizzaner is vrij hoog aangezet en geeft een sterke indruk. Het lichaam heeft een rond kruis en zware schouders. De staart is goed ingeplant en weelderig. De benen van de Lipizzaner zijn kort en stevig, de voeten klein en uitstekend gevormd. De paarden vertonen sprongen die vroeger als gevechtstechniek werden gebruikt.  Een Lipizzaner kan met vier benen tegelijk de lucht in springen om tegenstanders neer te halen.


lipizaner_pagina_.jpglipizaner_pagina_3.jpglipizaner_pagina_5.jpglipizaner_pagina_6.jpglipizaner_pagina_8.jpgLippizaner_pagina_7.jpgwitpaard.jpgwitpaard2.jpgwitpaard3.jpgwitpaard4.jpgwitpaard5.jpgwitpaard6.jpg